PetpowerAnimalhealthEurope en FEDIAF (European Pet Food Industry Federation) organiseerden op 1 oktober jl., een virtueel evenement. Tijdens dit evenement werd ten eerste de positieve rol die dieren in onze samenleving hebben, benadrukt. Ook hoe ze ons leven verrijken tijdens de lockdown. Verder hoe ze ons assisteren in ons dagelijkse leven, maar ook bij onze gezondheid. Bovendien werd het welzijn voor zowel dieren als mensen besproken. Aan dit virtuele evenement deden zo’n 300 deelnemers uit heel Europa mee. Hierdoor was er een zeer gevarieerd publiek met verschillende achtergronden.

Marie-Jose Enders, naast adviseur van AAIZOO, ook president van IAHAIO, was één van de aanwezig experts. Zij vertelde over het (belang van) onderzoek op het gebied van mens-dierrelaties. Verder werden er presentaties gegeven over de positieve rol van dieren in onze samenleving, medische detectie honden en de verantwoordelijkheid van eigenaren.

De volgende presentaties werden gegeven:

– MEP Petras Auštrevičius, VP of the Animal Welfare Intergroup. Over de positieve rol van huisdieren in onze samenleving en het belang van betere zorg voor huisdieren.
– IAHAIO President, Dr. Marie-José Enders-Slegers. Over onderzoek naar mens-dierrelaties en de noodzaak dat de relatie tussen dier en mens tweerichtingsverkeer is.
– Medical Detection Dogs CEO, Dr Claire Guest. Over de voordelen van medische detectiehonden voor het opsporen van ziekten en de training van detectiehonden voor COVID-19.
– EU Dog and Cat Alliance chair, Suzie Carley. Discussie over de verantwoordelijkheid van het houden van huisdieren. Waarom een hond voor het leven is en niet alleen voor tijdens de lockdown. En het EU beleid voor dieren.

Bekijk hier de highligts van het evenement of de uitgebreidere versie in een filmpje. Naast een filmpje is er een overzicht gemaakt in het #PetPower Event Report.