AAIZOO-BEGUNSTIGERS

Barendrecht-Jenken, Nicky
www.team-codi.nl
Ik verzorg onder andere weerbaarheidstrainingen en aai-activiteiten (individueel of in kleine groepjes) en R.E.A.D-leesvaardigheidstrajecten voor kinderen waarbij een hond wordt ingezet als Co-Coach.

Benders, Desiree
www.pets4care.nl
Pets4care: Opleidingen en cursussen op het gebied van coaching en begeleiding met de inzet van honden. AAA, AAT en AAE. Ruim aanbod van bij- en nascholingen gericht op natuur, diverse doelgroepen, hondenkennis. Intervisie/netwerken en supervisie. Totale opleidingsaanbod is geaccrediteerd. Mogelijkheid gecertificeerd team te worden samen met je hond.

Borghans, Linda
www.begeleidingmethonden.com
R&L begeleiding met 4 poten begeleidt kinderen en jongeren met diverse hulpvragen door het inzetten van honden. Wij bieden coaching, pedagogische ondersteuning, sport en spel, sociale weerbaarheidstraining, groepsbegeleiding en didactische hulp. Bij elk hulpaanbod wordt een passende hond ingezet. Onze doelgroep bestaat o.a. uit kinderen met autisme, adhd, angsten, gedragsproblematiek, een laag zelfbeeld. Het kan gaan om individuele begeleiding of begeleiding van groepen.

Cooiman, Hedie
www.ezelkunsten.nl
hondengedragstherapeut, dierencoach, kindercoach

Daniëls, Daphne
www.danielstrainingenbegeleiding.jouwweb.nl
TopDog is een sociale vaardigheidstraining, een agressie regulatietraining en een weerbaarheidstraining met een hond als co-trainer.De doelstellingen van TopDog zijn het vergroten van zelfvertrouwen. het vertonen van zelfverzekerd en expressief gedrag, het vertonen van sociaal acceptabel en beheerst gedrag en het vertonen van weerbaar gedrag.

Danser, Dominique
www.equi-do.nl
pedagogische begeleiding en coaching met paarden

Delorme, Patricia
www.helpendehonden.nl

Dubois, Anne
www.dogyourmind.nl
www.arbeidinclusief.nl
DogyourMind is coaching met honden, gespecialiseerd in loopbaancoaching voor slechthorenden.
arbeidINCLusief is specialist in ‘de weg naar’ gedragsverandering. Bij arbeidINCLusief gaan wij uit van een inclusieve maatschappij; iedereen heeft recht op een vorm van arbeid en maatschappelijke participatie.
Hierbij gebruiken wij een hond als co-trainer.
Voor wie? Voor jongeren, jong volwassenen, volwassenen en teams met een wens en/of noodzaak tot duurzame verandering, op het gebied van werk, studie en/of privé. Met en zonder chronische beperking.

Gelooven, Daniel van/Vallinga, Corien
www.hondenspiegel.nl
Hondenspiegel, een ervaring die lang blijft hangen en aanzet tot duurzame gedragsveranderingen. Ga jij voor ‘van bewust worden naar bewust zijn’? Dan ben je van harte welkom.

Giesen, Conny
www.pets4care.nl
Beleidsmedewerker Pets4Care – Opleidingen en cursussen waarin natuurlijke en dierbare ontmoetingen vanzelfsprekend zijn. 

Griffioen, Richard
www.stichtingsam.nl
Dierondersteunde Therapie

Grimberg, Mariëth
http://mazzeltopdogtraining.nl/
Topdogtraining voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Jacobs, Maud
www.dogswork.nl
DogsWork zet zich op positieve en integere wijze in om mensen te ondersteunen met hun Therapiehonden. DogsWork helpt bij het opleiden en begeleiden van therapiehondeen voor volwassenen en kinderen. DogsWork biedt opleidingen, modules, cursussen en workshops en weekenden zowel met therapiehonden als over therapiehonden.

Jong, Jenny de
www.naturalhorsesense.nl

Kolck, Margreet van
www.chivascoaching.nl
Wij stellen ons ten doel om op een professionele- en hondvriendelijke manier gebruik te maken van dierondersteunende therapie en dierondersteunde activiteiten. Deze vorm van therapie bevordert vooruitgang bij storingen in het fysieke, sociale, emotionele en/of cognitieve functioneren van de mens. Een therapiehond wordt bewust ingezet om een kind of volwassene te motiveren mee te werken aan herstel.

Kramer, Polyanna
www.equi-balance.nl
equine assisted therapie

Kruithof, Arrianne
www.hoofdharthond.nl
Bij Hoofd Hart Hond vinden we dat leren heel goed kan beginnen met doen. Vanuit het doen kan voelen en denken ontstaan en omgekeerd werkt dit natuurlijk ook.

Lautenbach Huisma, Janny
www.coachingpraktijkjanny.com
Ondersteuning en Training van mens en dier (Drachten)

Lekkerkerker, Annet
www.koeching.nl
Koeching, Kinder- en jongerencoaching op de boerderij, voor sociaal-emotionele begeleiding van kinderen en jongeren m.b.v. de dieren op onze boerderij. Ook voor traumaverwerking d.m.v. EMDR en voor de lesmethode “ik leer anders”.

Meijer, Marjolijn
www.keulseweg.nl
Educatief centrum Keulseweg, Pijnacker
Hét centrum voor opleidingen op gebied van coaching en therapie met behulp van paarden.
Nobco geaccrediteerde opleidingen equine assisted coach® level 1 en level 2, equine assisted kindercoaching en een breed aanbod van na- en bijscholing, intervisie en supervisie.

Meijs, Nicky
www.kairosettenleur.nl

Mos, Rob
www.mensenhond.nl

Topdog is een gesubsidieerde diergeleide hulpverlening/training vanaf 2007. Wij leiden trainers op, wij voeren de trainingen uit en bemiddelen geïnteresseerden voor een training naar een bevoegd trainer nabij de woonplaats van de geïnteresseerde.

Noordanus, Margreet
www.paardeninzicht.nl

Pols, Gerrie
Wijze Wolf
Samen met mijn (wolf)honden vorm ik het team van Wijze Wolf. Door samen in en met de natuur te werken gaan we ervoor zorgen dat jij jouw natuurlijke KRACHT weer terugvindt.

Prinsen, Jorinde
www.spelenhelpt.nl
Spelen helpt is een praktijk voor sociale en/of emotionele begeleiding van kinderen ouders en verzorgers. Begeleiding wordt gegeven in de vorm van o.a. dierondersteunde speltherapie, weerbaarheidstraining zoals Rots & Water en het KIES programma voor kinderen van gescheiden ouders. Met behulp van een therapiehond wordt spelenderwijs gewerkt aan diverse problematiek zoals: angststoornissen, verlieservaringen, traumaverwerking, weerbaarheid, vergroten van zelfvertrouwen etc.

Rademakers, Dafne
www.hersteloppoten.nl
Trainingen en ondersteuning met honden – Maatwerk, individuele trainingen, groepstrainingen, coaching en ondersteuning voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen en teams.
Het aanbod van Herstel op Poten is gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel, activering, participatie, rehabilitatie en re-integratie in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulpverlening, hulpverlening, onderwijs en bedrijfsleven.
Herstelondersteuning I Psychosociale hulpverlening I Topdog I Oplossingsgerichte AAI (Animal assisted Interventions) I Angst voor honden I Hondengedrag advies
De Topdogtraining is een sociale vaardigheidstraining, weerbaarheidstraining, agressie regulatie training, motivatietrainingen met een psychosociaal hulphond als co-trainer.

Rethmeier, Nikki/Broek, Suzanne van den
www.contacthond.nl
Stichting Contacthond leidt honden op tot therapiehonden en zet ze, samen met een gespecialiseerde hondenbegeleider, in bij diverse zorginstellingen door heel Nederland. De therapiesessies worden altijd begeleid door een ervaren therapeut van de zorginstelling.

Roode, Erica de
www.cattledog-coach.nl
TopDog – Coach, hondenspiegelen  en TopDog SoVa trainingen.
TopDog is een sociale vaardigheidstraining, agressie regulatietraining en een weerbaarheidstraining met mijn hond als co-trainer. Het doel van TopDog trainingen is het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarde, het vertonen van sociaal acceptabel en beheerst gedrag en het vertonen van weerbaar gedrag.
Tevens train ik hulphonden zoals autisme honden. De training wordt altijd klantgericht gedaan en gaat in de meeste gevallen in combinatie met de TopDog training.

Rutgers, Paulien
www.aaicentrumdeklimop.nl
Kindercounselling voor kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling.

Smit, Inge
www.loopjeeigenkoers.nl
Coach en loopbaanadviseur. Wandel-/natuurcoaching en loopbaanbegeleiding met de hond als co-coach
www.stichtinggripopjeleven.nl

Snijders, Nathalie
www.stapvoets-coaching.nl
Professioneel paardencoach. Ik zet paarden in als co-coach, waardoor u inzicht krijgt in spanningen en blokkades die bij u spelen en hoe hier mee om te gaan.

Swart, Margot
www.cohond.nl
Gespecialiseerd in training & Coaching met psychosociaal hulphonden. Gericht op onder andere agressieregulatie, zelfvertrouwen, weerbaarheid, motivatie, samenwerken en natuurlijk leiderschap

Visser, Jack
www.stichtingtherapiehond.nl
Doel van de stichting: het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen met dementie, andere cognitieve en andere beperkingen door therapie met een therapiehond; o.a. te bereiken door het organiseren van trainingen en examens op het gebied van het werken met therapiehonden.

Vlaming, Suzan
www.clinidogs.com

Wagemans Peeters, Sandra
www.takecareranch.nl

Wijnen, Brigitte
www.ezelstalhansengrietje.nl
Asinotherapie: de inzet van ezels voor mensen met een hulpvraag

Willemsen, Josien
https://hulpverleningspraktijkdevrijeteugel.wordpress.com/
Een praktijk voor psychosociale hulpverlening met behulp van paarden.


ALGEMEEN
www.diereninzorgenwelzijn.nl
algemene site met informatie over Animal Assisted Activities en Animal Assisted Therapy (AAA en AAT)

www.hondenbezoek.web-log.nl
weblog over de hondenbezoeken en andere informatie rond AAA en AAT

www.dieren-in-zorg-en-welzijn.startpagina.nl
linksverzameling

http://forum.diereninzorgenwelzijn.nl
forum over dieren in zorg en welzijn

AAIZOO-RELATIES NEDERLAND
www.centraal-zorgportaal.nl

Dierenwelzijnsweb
www.dierenwelzijnsweb.nl


AAIZOO-RELATIES BUITENLAND

www.iahaio.org
www.scas.org.uk

 

De effecten van dierondersteunende therapie bij volwassenen met ASS

Carolien Wijker, promovendus van Marie-Jose Enders heeft een artikel gepubliceerd over de effectiviteit van dierondersteunende therapie bij volwassenen met een autisme spectrum stoornis. Er zijn maar weinig studies zijn gedaan naar de effecten van interventies bij...