AAIZOO-BEGUNSTIGERS

Barendrecht-Jenken, Nicky
www.team-codi.nl
www.readnederland.nl
Ik verzorg onder andere weerbaarheidstrainingen en aai-activiteiten (individueel of in kleine groepjes) en R.E.A.D-leesvaardigheidstrajecten voor kinderen waarbij een hond wordt ingezet als Co-Coach.

Bakker, Nancy
www.coachhond.nl
Vanuit mijn praktijk Coachhond bied ik coaching en therapie (ACT) en HSP-begeleiding voor kinderen en (jong)volwassenen, al dan niet met inzet van honden. Verder ben ik werkzaam voor de Stichting Animal4Health en begeleid ik cliënten (met eetproblematiek en/of ptss-gerelateerde klachten) bij de opleiding van hun eigen assistentiehond. Daarnaast ben ik secretaris van AAIZOO en de Werkgroep Dierenwelzijn in Dierondersteunde Interventies.

Bakker, Simone
www.muditahondenmens.nl

Bons, Daniëlle

www.paard-en-spel.nl
Spelenderwijs leren van elkaar. 
Natuurlijk communiceren met paarden en persoonlijke ontwikkeling, coaching voor kinderen en volwassenen met of zonder psychediagnose.

Borghans, Linda
www.begeleidingmethonden.com

R&L begeleiding met 4 poten begeleidt kinderen en jongeren met diverse hulpvragen door het inzetten van honden. Wij bieden coaching, pedagogische ondersteuning, sport en spel, sociale weerbaarheidstraining, groepsbegeleiding en didactische hulp. Bij elk hulpaanbod wordt een passende hond ingezet. Onze doelgroep bestaat o.a. uit kinderen met autisme, adhd, angsten, gedragsproblematiek, een laag zelfbeeld. Het kan gaan om individuele begeleiding of begeleiding van groepen.

Cooiman, Hedie
www.ezelkunsten.nl
hondengedragstherapeut, dierencoach, kindercoach

Couvée, Femke
www.femkecouvee.nl

Vanuit mijn bedrijf verzorg ik coach trajecten voor kind en tieners die op wat voor manier tegen dingen aanlopen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan werken aan hun zelfvertrouwen, agressie reguleren of weerbaarder worden in de klas of bij de sportclub, etc.. Dit doe ik samen met mijn hond als Co Coach. Wanneer er een eigen hond in huis is kunnen we ook samen werken om de band nog specialer te laten worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan: Samen weer naar buiten durven te gaan, samenwerken aan weerbaarheid, , fun training voor het zelfvertrouwen van het kind. Een Huishond Plus. Ook verzorg ik via R.E.A.D.(www.readnederland.nl), R.E.A.D-leesvaardigheidstrajecten voor kinderen waarbij Ollie wordt ingezet als Co-Coach. 

Daniëls, Daphne
www.danielstrainingenbegeleiding.jouwweb.nl

TopDog is een sociale vaardigheidstraining, een agressie regulatietraining en een weerbaarheidstraining met een hond als co-trainer.De doelstellingen van TopDog zijn het vergroten van zelfvertrouwen. het vertonen van zelfverzekerd en expressief gedrag, het vertonen van sociaal acceptabel en beheerst gedrag en het vertonen van weerbaar gedrag.

Dijkstra, Frijke
www.frijkedijkstra.nl

Dubois, Anne
www.dogyourmind.nl
www.arbeidinclusief.nl
DogyourMind is coaching met honden, gespecialiseerd in loopbaancoaching voor slechthorenden.
arbeidINCLusief is specialist in ‘de weg naar’ gedragsverandering. Bij arbeidINCLusief gaan wij uit van een inclusieve maatschappij; iedereen heeft recht op een vorm van arbeid en maatschappelijke participatie.
Hierbij gebruiken wij een hond als co-trainer.
Voor wie? Voor jongeren, jong volwassenen, volwassenen en teams met een wens en/of noodzaak tot duurzame verandering, op het gebied van werk, studie en/of privé. Met en zonder chronische beperking.  

Duijn-Koppen, Jacqueline van
www.het-hulplijntje.nl
Kindercoach met hond als co-coach

Evers, Therese
Dogsense Coaching en Training
www.coachenmethonden.nl

Geerards, Thessy
www.zaaioogst.nl

Als Remedial Teacher, onderwijsondersteuner, specialist SEN (Special Eduational Needs) en Dog Assisted Coach voor kinderen en volwassenen verbind ik mensen met zichzelf en elkaar. Door mijn inzicht, kennis en vaardigheden te verbinden, ondersteun ik de ander hierin. Wat ik doe is je helpen onderzoeken wat je wil leren, van wat er gezaaid moet worden tot aan het uiteindelijke oogsten toe.

Gelooven, Daniel van/Vallinga, Corien
www.hondenspiegel.nl
Hondenspiegel, een ervaring die lang blijft hangen en aanzet tot duurzame gedragsveranderingen. Ga jij voor ‘van bewust worden naar bewust zijn’? Dan ben je van harte welkom.

Griffioen, Richard
www.stichtingsam.nl
Dierondersteunde Therapie

Grimberg, Mariëth
http://mazzeltopdogtraining.nl/
Topdogtraining voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Hutten, Romy
https://www.aacstapvoorstap.nl
Persoonlijke coaching met een hond als co-coach

Jacobs, Maud

www.dogswork.nl
Naast het geven van opleidingen en cursussen over de inzet van therapiehonden plaatsen we therapiehonden bij volwassenen en kinderen en begeleiden we ze. Een therapiehond is een onvoorwaardelijk maatje die de kwaliteit van leven verbetert. Ons doel is om dit voor meer mensen mogelijk te maken.

Kok, Iris
www.hondenhart-coaching.nl
Hond&Hart Coaching, ervaringsgerichte begeleiding voor kinderen en (jong)volwassenen met de hond als co-coach gericht op het vergroten van zelfvertrouwen, weerbaarheid en persoonlijke groei. Tevens begeleiding bij traumavewerking m.b.v. EMDR en begeleiding bij angst voor honden. 

Lans, Odette van der
www.det4kids.nl

Lautenbach Huisma, Janny

www.coachingpraktijkjanny.com
Ondersteuning en Training van mens en dier (Drachten)

Lekkerkerker, Annet
www.koeching.nl
Koeching, Kinder- en jongerencoaching op de boerderij, voor sociaal-emotionele begeleiding van kinderen en jongeren m.b.v. de dieren op onze boerderij. Ook voor traumaverwerking d.m.v. EMDR en voor de lesmethode “ik leer anders”.

Maurer, Carmen
www.leerdier.nl
Leerdier is een praktijk voor (kinder-)coaching, dierondersteunde therapie en pedagogische begeleiding met de hulp van dieren en de natuur. Er wordt gewerkt met paarden, honden en kinderboerderijdieren. Ervaringsgericht leren en zorg op maat voor kinderen (vanaf 10 jaar), jongeren en volwassenen. Specifieke ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, het syndroom van Down en aanverwante stoornissen. Samen met het dier wordt er gewerkt aan leer- en ontwikkeldoelen. De activiteiten zijn gericht op het doen, ervaren en experimenteren binnen ieders mogelijkheden.

Meijer, Marjolijn
www.keulseweg.nl
Educatief centrum Keulseweg, Pijnacker
Hét centrum voor opleidingen op gebied van coaching en therapie met behulp van paarden.
Nobco geaccrediteerde opleidingen equine assisted coach® level 1 en level 2, equine assisted kindercoaching en een breed aanbod van na- en bijscholing, intervisie en supervisie.

Meijs, Nicky
www.kairosettenleur.nl

Mos, Rob
www.mensenhond.nl

Topdog is een gesubsidieerde diergeleide hulpverlening/training vanaf 2007. Wij leiden trainers op, wij voeren de trainingen uit en bemiddelen geïnteresseerden voor een training naar een bevoegd trainer nabij de woonplaats van de geïnteresseerde.

Noordanus, Margreet
www.paardeninzicht.nl

Pols, Gerrie
Wijze Wolf
Samen met mijn (wolf)honden vorm ik het team van Wijze Wolf. Door samen in en met de natuur te werken gaan we ervoor zorgen dat jij jouw natuurlijke KRACHT weer terugvindt.

Prinsen, Jorinde
www.spelenhelpt.nl
Spelen helpt is een praktijk voor sociale en/of emotionele begeleiding van kinderen ouders en verzorgers. Begeleiding wordt gegeven in de vorm van o.a. dierondersteunde speltherapie, weerbaarheidstraining zoals Rots & Water en het KIES programma voor kinderen van gescheiden ouders. Met behulp van een therapiehond wordt spelenderwijs gewerkt aan diverse problematiek zoals: angststoornissen, verlieservaringen, traumaverwerking, weerbaarheid, vergroten van zelfvertrouwen etc.

Rademakers, Dafne
www.hersteloppoten.nl
Trainingen en ondersteuning met honden – Maatwerk, individuele trainingen, groepstrainingen, coaching en ondersteuning voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen en teams.
Het aanbod van Herstel op Poten is gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel, activering, participatie, rehabilitatie en re-integratie in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulpverlening, hulpverlening, onderwijs en bedrijfsleven.
Herstelondersteuning I Psychosociale hulpverlening I Topdog I Oplossingsgerichte AAI (Animal assisted Interventions) I Angst voor honden I Hondengedrag advies
De Topdogtraining is een sociale vaardigheidstraining, weerbaarheidstraining, agressie regulatie training, motivatietrainingen met een psychosociaal hulphond als co-trainer.

Rethmeier, Nikki/Broek, Suzanne van den
www.contacthond.nl
Stichting Contacthond leidt honden op tot therapiehonden en zet ze, samen met een gespecialiseerde hondenbegeleider, in bij diverse zorginstellingen door heel Nederland. De therapiesessies worden altijd begeleid door een ervaren therapeut van de zorginstelling.

Roode, Erica de
www.cattledog-coach.nl
TopDog – Coach, hondenspiegelen  en TopDog SoVa trainingen.
TopDog is een sociale vaardigheidstraining, agressie regulatietraining en een weerbaarheidstraining met mijn hond als co-trainer. Het doel van TopDog trainingen is het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarde, het vertonen van sociaal acceptabel en beheerst gedrag en het vertonen van weerbaar gedrag.
Tevens train ik hulphonden zoals autisme honden. De training wordt altijd klantgericht gedaan en gaat in de meeste gevallen in combinatie met de TopDog training.

Rutgers, Paulien
www.aaicentrumdeklimop.nl
Kindercounselling voor kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling.

Schallenberg, Ada
www.adascoaching.nl

Smit, Inge
www.loopjeeigenkoers.nl
Coach en loopbaanadviseur. Wandel-/natuurcoaching en loopbaanbegeleiding met de hond als co-coach
www.stichtinggripopjeleven.nl

Snijders, Nathalie
www.stapvoets-coaching.nl
Professioneel paardencoach. Ik zet paarden in als co-coach, waardoor u inzicht krijgt in spanningen en blokkades die bij u spelen en hoe hier mee om te gaan.

Swart, Margot
www.cohond.nl
Gespecialiseerd in training & Coaching met psychosociaal hulphonden. Gericht op onder andere agressieregulatie, zelfvertrouwen, weerbaarheid, motivatie, samenwerken en natuurlijk leiderschap

Van Wijk, Ernst-Jan en Joyce
www.bovertelt.nl
Eigenwijze begeleiding met de hond als co-coach

Visser, Jack
www.stichtingtherapiehond.nl
Doel van de stichting: het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen met dementie, andere cognitieve en andere beperkingen door therapie met een therapiehond; o.a. te bereiken door het organiseren van trainingen en examens op het gebied van het werken met therapiehonden.

Vlaming, Suzan
www.clinidogs.com

Voorpostel, Chris & Wierema Kosters, Anouk
www.kids4ward.nl

Kids4ward biedt de eigen ontwikkelde “Bikkels & Banjertraining” aan, waarbij sociale vaardigheidstraining wordt gegeven met ondersteuning van de honden. Daarnaast geven wij begeleiding in het kader van schoolwisselingen (Gedwongen of eigen keuze)< huiswerkbegeleiding, bemiddelen bij thuiszitters die graag weer naar school willen en coachen wij kinderen en volwassen. Kids4ward is proffesioneel onderlegd en beschikt  over een gedragsspecialist, onderwijskundige, vertrouwenspersoon en autisme vriendelijke coach.  

Wagemans Peeters, Sandra
www.takecareranch.nl

Wierema-Kosters
www.kids4ward.nl


Wijnen, Brigitte

www.ezelstalhansengrietje.nl
Asinotherapie: de inzet van ezels voor mensen met een hulpvraag

Willemsen, Josien
https://hulpverleningspraktijkdevrijeteugel.wordpress.com/
Een praktijk voor psychosociale hulpverlening met behulp van paarden.

AAIZOO-relaties in Nederland

Instituut voor Antrozoölogie

De Open Universiteit (OU)

Dierenwelzijnsweb 

Het centraal Zorgportaal


AAIZOO-relaties in het buitenland

www.iahaio.org
www.scas.org.uk

 

PetPower: de positieve rol van dieren in de samenleving

AnimalhealthEurope en FEDIAF (European Pet Food Industry Federation) organiseerden op 1 oktober jl., een virtueel evenement. Tijdens dit evenement werd ten eerste de positieve rol die dieren in onze samenleving hebben, benadrukt. Ook hoe ze ons leven verrijken tijdens…

Praktijkgericht onderwijs en onderzoek AAI

Animal Assisted Interventions (AAI), oftewel dierondersteunde interventies, drongen de afgelopen jaren steeds meer door in verschillende segmenten van de zorgsector en de maatschappij. De behoefte aan praktijkgericht onderwijs en praktijkgericht onderzoek op het…

Karin Hedinger benoemd tot bijzonder hoogleraar Antrozoölogie

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. Karin Hediger benoemd tot bijzonder hoogleraar Anthrozoology: Animal-assisted interventions in Clinical Psychology bij de faculteit Psychologie. De benoeming heeft een omvang van 0,2 fte en gaat in per 1…

Kwaliteitsregister voor dierondersteunde interventies online

Per 18 juni 2020 is het AAI-kwaliteitsregister (www.aairegister.nl) operationeel. Dit register geeft een overzicht van op transparante wijze gekwalificeerde aanbieders en geaccrediteerde opleidingen op het gebied van Animal Assisted Interventions (AAI), oftewel dierondersteunde interventies.

[/et_pb_sect