AAIZOO-LEDEN EN BEGUNSTIGERS

Wil je weten wie, waar zit? Bekijk de kaart op Google Maps:

Barendrecht-Jenken, Nicky

www.team-codi.nl
www.readnederland.nl
Ik verzorg onder andere weerbaarheidstrainingen en aai-activiteiten (individueel of in kleine groepjes) en R.E.A.D-leesvaardigheidstrajecten voor kinderen waarbij een hond wordt ingezet als Co-Coach.

Bakker, Nancy
www.coachhond.nl
Vanuit mijn praktijk Coachhond bied ik coaching en therapie (ACT) en HSP-begeleiding voor kinderen en (jong)volwassenen, al dan niet met inzet van honden. Verder ben ik werkzaam voor de Stichting Animal4Health en begeleid ik cliënten (met eetproblematiek en/of ptss-gerelateerde klachten) bij de opleiding van hun eigen assistentiehond. Daarnaast ben ik secretaris van AAIZOO en de Werkgroep Dierenwelzijn in Dierondersteunde Interventies.

Bakker, Simone
www.muditahondenmens.nl

Bons, Daniëlle

www.paard-en-spel.nl
Spelenderwijs leren van elkaar. 
Natuurlijk communiceren met paarden en persoonlijke ontwikkeling, coaching voor kinderen en volwassenen met of zonder psychediagnose.

Borghans, Linda

www.begeleidingmethonden.com

R&L begeleiding met 4 poten begeleidt kinderen en jongeren met diverse hulpvragen door het inzetten van honden. Wij bieden coaching, pedagogische ondersteuning, sport en spel, sociale weerbaarheidstraining, groepsbegeleiding en didactische hulp. Bij elk hulpaanbod wordt een passende hond ingezet. Onze doelgroep bestaat o.a. uit kinderen met autisme, adhd, angsten, gedragsproblematiek, een laag zelfbeeld. Het kan gaan om individuele begeleiding of begeleiding van groepen.

Liesbeth Bronswijk         
www.barcocheio/orelhas-sem-fronteiras.webnode.pt

Cooiman, Hedie
www.ezelkunsten.nl
hondengedragstherapeut, dierencoach, kindercoach

Couvée, Femke
www.femkecouvee.nl

Vanuit mijn bedrijf verzorg ik coach trajecten voor kind en tieners die op wat voor manier tegen dingen aanlopen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan werken aan hun zelfvertrouwen, agressie reguleren of weerbaarder worden in de klas of bij de sportclub, etc.. Dit doe ik samen met mijn hond als Co Coach. Wanneer er een eigen hond in huis is kunnen we ook samen werken om de band nog specialer te laten worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan: Samen weer naar buiten durven te gaan, samenwerken aan weerbaarheid, , fun training voor het zelfvertrouwen van het kind. Een Huishond Plus. Ook verzorg ik via R.E.A.D.(www.readnederland.nl), R.E.A.D-leesvaardigheidstrajecten voor kinderen waarbij Ollie wordt ingezet als Co-Coach. 

Daniëls, Daphne
www.danielstrainingenbegeleiding.jouwweb.nl

TopDog is een sociale vaardigheidstraining, een agressie regulatietraining en een weerbaarheidstraining met een hond als co-trainer.De doelstellingen van TopDog zijn het vergroten van zelfvertrouwen. het vertonen van zelfverzekerd en expressief gedrag, het vertonen van sociaal acceptabel en beheerst gedrag en het vertonen van weerbaar gedrag.

Dijk, Irene van 
www.goldenlifecoaching.nl

Dijkstra, Frijke
www.frijkedijkstra.nl

Dubois, Anne
www.dogyourmind.nl
www.arbeidinclusief.nl
DogyourMind is coaching met honden, gespecialiseerd in loopbaancoaching voor slechthorenden.
arbeidINCLusief is specialist in ‘de weg naar’ gedragsverandering. Bij arbeidINCLusief gaan wij uit van een inclusieve maatschappij; iedereen heeft recht op een vorm van arbeid en maatschappelijke participatie.
Hierbij gebruiken wij een hond als co-trainer.
Voor wie? Voor jongeren, jong volwassenen, volwassenen en teams met een wens en/of noodzaak tot duurzame verandering, op het gebied van werk, studie en/of privé. Met en zonder chronische beperking.  

Duijn-Koppen, Jacqueline van
www.het-hulplijntje.nl
Kindercoach met hond als co-coach

Evers, Therese
Dogsense Coaching en Training
www.coachenmethonden.nl

Euwes, Mia        
www.ostara-coaching.com

Geerards, Thessy
www.zaaioogst.nl
Als Remedial Teacher, onderwijsondersteuner, specialist SEN (Special Eduational Needs) en Dog Assisted Coach voor kinderen en volwassenen verbind ik mensen met zichzelf en elkaar. Door mijn inzicht, kennis en vaardigheden te verbinden, ondersteun ik de ander hierin. Wat ik doe is je helpen onderzoeken wat je wil leren, van wat er gezaaid moet worden tot aan het uiteindelijke oogsten toe.

Griffioen, Richard
www.stichtingsam.nl
Dierondersteunde Therapie

Grimberg, Mariëth
http://mazzeltopdogtraining.nl/
Topdogtraining voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

Grood, Caroline de         
www.horseofcourse.nl

Hanenberg, Marinde van den / Bons, Dagmar     
www.equikidscoaching.nl

Hutten, Romy
https://www.aacstapvoorstap.nl
Persoonlijke coaching met een hond als co-coach

Jacobs, Maud
www.dogswork.nl
Naast het geven van opleidingen en cursussen over de inzet van therapiehonden plaatsen we therapiehonden bij volwassenen en kinderen en begeleiden we ze. Een therapiehond is een onvoorwaardelijk maatje die de kwaliteit van leven verbetert. Ons doel is om dit voor meer mensen mogelijk te maken.

Kok, Iris
www.hondenhart-coaching.nl
Hond&Hart Coaching, ervaringsgerichte begeleiding voor kinderen en (jong)volwassenen met de hond als co-coach gericht op het vergroten van zelfvertrouwen, weerbaarheid en persoonlijke groei. Tevens begeleiding bij traumavewerking m.b.v. EMDR en begeleiding bij angst voor honden. 

Kruizinga, Hanneke         
www.humananddog.nl

Laar, Mandy
www.doktersnuffel.nl
Opleidingen en begeleiding op het gebied van Animal Assited Activities 

Lans, Odette van der
www.det4kids.nl

Lekkerkerker, Annet
www.koeching.nl
Koeching, Kinder- en jongerencoaching op de boerderij, voor sociaal-emotionele begeleiding van kinderen en jongeren m.b.v. de dieren op onze boerderij. Ook voor traumaverwerking d.m.v. EMDR en voor de lesmethode “ik leer anders”.

Louw, Diana van der      
www.hondenschoolenzo.nl

MarellRenee   
www.therapoot.nl

Maurer, Carmen
www.leerdier.nl
Leerdier is een praktijk voor (kinder-)coaching, dierondersteunde therapie en pedagogische begeleiding met de hulp van dieren en de natuur. Er wordt gewerkt met paarden, honden en kinderboerderijdieren. Ervaringsgericht leren en zorg op maat voor kinderen (vanaf 10 jaar), jongeren en volwassenen. Specifieke ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, het syndroom van Down en aanverwante stoornissen. Samen met het dier wordt er gewerkt aan leer- en ontwikkeldoelen. De activiteiten zijn gericht op het doen, ervaren en experimenteren binnen ieders mogelijkheden.

Meijer, Marjolijn
www.keulseweg.nl
Educatief centrum Keulseweg, Pijnacker
Hét centrum voor opleidingen op gebied van coaching en therapie met behulp van paarden.
Nobco geaccrediteerde opleidingen equine assisted coach® level 1 en level 2, equine assisted kindercoaching en een breed aanbod van na- en bijscholing, intervisie en supervisie.

Meijs, Nicky
www.kairosettenleur.nl

Prez, M. de                                                  
www.equine-librium.nl

Prinsen, Jorinde
www.spelenhelpt.nl
Spelen helpt is een praktijk voor sociale en/of emotionele begeleiding van kinderen ouders en verzorgers. Begeleiding wordt gegeven in de vorm van o.a. dierondersteunde speltherapie, weerbaarheidstraining zoals Rots & Water en het KIES programma voor kinderen van gescheiden ouders. Met behulp van een therapiehond wordt spelenderwijs gewerkt aan diverse problematiek zoals: angststoornissen, verlieservaringen, traumaverwerking, weerbaarheid, vergroten van zelfvertrouwen etc.

Rademakers, Dafne
www.hersteloppoten.nl
Trainingen en ondersteuning met honden – Maatwerk, individuele trainingen, groepstrainingen, coaching en ondersteuning voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen en teams. Het aanbod van Herstel op Poten is gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel, activering, participatie, rehabilitatie en re-integratie in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulpverlening, hulpverlening, onderwijs en bedrijfsleven. Herstelondersteuning I Psychosociale hulpverlening I Topdog I Oplossingsgerichte AAI (Animal assisted Interventions) I Angst voor honden I Hondengedrag advies. De Topdogtraining is een sociale vaardigheidstraining, weerbaarheidstraining, agressie regulatie training, motivatietrainingen met een psychosociaal hulphond als co-trainer.

Reitsema, Lina 

Rethmeier, Nikki/Broek, Suzanne van den
www.contacthond.nl
Stichting Contacthond leidt honden op tot therapiehonden en zet ze, samen met een gespecialiseerde hondenbegeleider, in bij diverse zorginstellingen door heel Nederland. De therapiesessies worden altijd begeleid door een ervaren therapeut van de zorginstelling.

Roode, Erica de
www.cattledog-coach.nl
TopDog – Coach, hondenspiegelen  en TopDog SoVa trainingen.
TopDog is een sociale vaardigheidstraining, agressie regulatietraining en een weerbaarheidstraining met mijn hond als co-trainer. Het doel van TopDog trainingen is het vergroten van zelfvertrouwen en eigenwaarde, het vertonen van sociaal acceptabel en beheerst gedrag en het vertonen van weerbaar gedrag.
Tevens train ik hulphonden zoals autisme honden. De training wordt altijd klantgericht gedaan en gaat in de meeste gevallen in combinatie met de TopDog training.

Rutgers, Paulien
www.aaicentrumdeklimop.nl
Kindercounselling voor kinderen die problemen ondervinden in hun ontwikkeling.

Schallenberg, Ada
www.adascoaching.nl
Ik ben naast Certified Professional Coach (CPCC) ook gediplomeerd Kindercoach en werk samen met ambulante praktijken waarbij coaching met paarden een onderdeel van het (zorg)traject is. Ik werk niet alleen met kinderen en hun ouders maar ook met (jong)volwassenen. Daarnaast begeleid ik kinderen met leerproblemen met behulp van de methodiek Anders Leren Met Paarden (ALMP)

Vallinga, Corien
www.hondenspiegel.nl
Hondenspiegel, een ervaring die lang blijft hangen en aanzet tot duurzame gedragsveranderingen. Ga jij voor ‘van bewust worden naar bewust zijn’? Dan ben je van harte welkom.

Veneboer, Greetje       
De Hunneheide

Schram, Wendy          
www.neurowijzer.nl

Smit, Inge
www.loopjeeigenkoers.nl
Coach en loopbaanadviseur. Wandel-/natuurcoaching en loopbaanbegeleiding met de hond als co-coach
www.stichtinggripopjeleven.nl

Snijders, Nathalie
www.stapvoets-coaching.nl
Professioneel paardencoach. Ik zet paarden in als co-coach, waardoor u inzicht krijgt in spanningen en blokkades die bij u spelen en hoe hier mee om te gaan.

Splinter, Gigi       
www.hondgenoot.nl

Swart, Margot
www.cohond.nl
Gespecialiseerd in training & Coaching met psychosociaal hulphonden. Gericht op onder andere agressieregulatie, zelfvertrouwen, weerbaarheid, motivatie, samenwerken en natuurlijk leiderschap

Tarquini, Tahira 
www.flowcoachingandtraining.com

Valkema, Moniek                                           
https://www.facebook.com/goudeerlijkcoaching 

Van Wijk, Ernst-Jan en Joyce
www.bovertelt.nl
Eigenwijze begeleiding met de hond als co-coach

Vlaming, Suzan
www.clinidogs.com

Voorpostel, Chris & Wierema Kosters, Anouk
www.kids4ward.nl

Kids4ward biedt de eigen ontwikkelde “Bikkels & Banjertraining” aan, waarbij sociale vaardigheidstraining wordt gegeven met ondersteuning van de honden. Daarnaast geven wij begeleiding in het kader van schoolwisselingen (Gedwongen of eigen keuze)< huiswerkbegeleiding, bemiddelen bij thuiszitters die graag weer naar school willen en coachen wij kinderen en volwassen. Kids4ward is proffesioneel onderlegd en beschikt  over een gedragsspecialist, onderwijskundige, vertrouwenspersoon en autisme vriendelijke coach.  

Wierema-Kosters, Anouk
www.kids4ward.nl

Wijnen, Brigitte
www.ezelstalhansengrietje.nl
Asinotherapie: de inzet van ezels voor mensen met een hulpvraag

Zwambach, Fenny      
www.psycholoogamidoux.nl

AAIZOO-relaties in Nederland

Instituut voor Antrozoölogie

De Open Universiteit (OU) 

Aeres Hogeschool

 Werkgroep Dierenwelzijn in Dierondersteunde Interventies

AAIZOO-relaties in het buitenland

IAHAIO (International Association of Human-Animal Interaction Organizations)

Animal Assisted Interventions International (AAII)

International Society for Animal Assisted Therapy (ISAAT) en European Society for Animal Assisted Therapy (ESAAT)

Society for Companion Animal Studies

 

Noem het beestje bij z’n naam

  Dieren worden voor een groeiend aantal rollen ingezet om mensen te ondersteunen. Er worden hierdoor ook verschillende termen gebruik om dieren in de verschillende soorten werk te omschrijven. Dit artikel presenteert de resultaten van een samenwerking tussen…

Branchevereniging Dier & Welzijn van start

Overkoepelende branchevereniging Dier & Welzijn van start Na een ontwikkelperiode van twee jaar is de overkoepelende Branchevereniging Dier & Welzijn voor professionele organisaties in dierondersteunde interventies opgezet. Met een startsubsidie van het…

[/et_pb_se-