Maart 2019

Stichting AAIZOO: Animal Assisted Interventions in Zorg, Onderzoek en Onderwijs
“Animal Assisted Interventions” (AAI) hebben betrekking op activiteiten en werkzaam-heden waarbij dieren een ondersteunende of assisterende rol hebben in de gezondheidszorg, bij maatschappelijk werk en in het onderwijs. Door middel van het op ondersteunende wijze inzetten van dieren zoals bijvoorbeeld honden, paarden, ezels en andere dieren vindt er optimalisering van therapeutische processen, begeleidende activiteiten en leerprocessen plaats. Stichting AAIZOO is een organisatie die belangen behartigt van professionals die werkzaam zijn met AAI.

Over de functie
Je maakt als secretaris deel uit van het bestuur van AAIZOO. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van communicatie- en marketing beleid en levert een bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van AAIZOO. Het behouden en vergroten van de naamsbekendheid en het versterken van de positionering van AAIZOO in de wereld van de Animal- assisted interventions zijn daarbij belangrijk. Dit doe je door het signaleren van kansen, het opstellen van communicatiestrategieën en door proactief de overige bestuursleden te adviseren op dit gebied. Je geeft advies en ondersteuning aan het bestuur bij de interne en/of externe communicatie en hebt de regie over online en offline communicatie. Een onderdeel hiervan is het ontwikkelen en efficiënt inzetten van communicatiemiddelen. (Website, social media, nieuwsbrief,  organiseren evenementen, free publicity en het opstellen van persberichten). Daarnaast onderhoud je contact met verschillende partijen en belanghebbenden en beantwoord je eventuele vragen. We zoeken een bestuurslid met veel ervaring op het terrein van marketing en communicatie; een energieke, hands-on communicatieadviseur die gewend is om zelfstandig communicatie- en marketingactiviteiten uit te voeren.

Voor communicatie-activiteiten is ondersteuning aanwezig in de vorm van een adminstratief medewerker, die voor een aantal uren per maand hiervoor is aangesteld.

De verwachte belasting is ca 8 uren per maand.

Functie-eisen:

  • Communicatief vaardig
  • Zelfstandig maar vindt het ook leuk om in teamverband te werken;
  • Een afgeronde HBO of WO opleiding in marketing of communicatie;
  • Minimaal 5 jaar ervaring op het terrein van communicatie- en marketing;
  • Je hebt kennis van de laatste ontwikkelingen in het communicatievak, ook op gebied van online marketing, met inbegrip van social media;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Ervaring met CMS-systemen (zoals WordPress), Google Analytics en social media is een pré;
  • Ervaring binnen een non profit organisatie is een pré;

Reacties, vragen en sollicitaties kunnen gericht worden aan: voorzitter@aaizoo.nl