AGENDA 2020

17 december 2020 – AAI during the pandemic: New ways of working across the globe (webinar)

COVID-19 heeft veel aspecten van ons leven veranderd – de manier waarop we leven, werken en omgaan met anderen. Voor veel mensen die dier ondersteunde interventies uitvoeren, heeft de pandemie een grote impact gehad op de manier van werken en hebben sommige hun praktijkbeoefening aangepast. 

In dit webinar delen professionals uit verschillende delen van de wereld hun ervaringen, inzichten en innovatieve benaderingen en laten ze ons zien hoe we mens en dier veilig kunnen houden bij het uitvoeren dier ondersteunde interventies in verschillende contexten.

 

 

Agenda 2019
12 oktober 2019 – 11e symposium ‘Wolf versus Hond’ – te Terheijden

Op dit symposium zullen meerdere wetenschappers diverse onderwerpen bespreken.
Vanaf half maart 2019 informatie op de website.

12 oktober 2019 – Informatieve informatiedag AAI – te Alphen a/d Rijn

Een dag voor iedereen die interesse heeft in het samenwerken met je hond als co-therapeut, co-coach of (psychosociaal) Hulphond.

Al je vragen over het werkveld van AAI, opleidingen, werkrichtingen en (on)mogelijkheden van het samenwerken met honden worden beantwoord op 12 oktober tijdens de landelijke, interactieve informatiedag.
Tijdens deze dag zijn er workshops te volgen over het (samen)werken met honden in de domeinen gezondheidszorg, maatschappelijke hulpverlening, het onderwijs, persoonlijke ontwikkeling (coaching).

Lees hier de in en outs: https://www.cohond.nl/informatiemarkt/


7 november 2019 – Animals & us: State of the Art in Animal Assisted Interventions
– te Arnhem

Symposium georganiseerd door Stichting BIO. Het programma van het symposium haakt in op de toenemende behoefte aan gekwalificeerde informatie over de rol van het dier (de hond, het paard) bij de behandeling van de mens met psychische en fysieke stoornissen; de Animal Assisted Interventions (AAI). Hierbij komt niet alleen het welzijn van de patiënt, maar ook die van het dier, aan de orde.

Het symposium is bedoeld voor (neuro)psychologen, psychiaters, revalidatieartsen, dierenartsen, (ortho)pedagogen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, hippotherapeuten en veteranen.

https://www.stichtingbio.nl/evenementen/symposium


16 november 2019 – International Conference: Animal Assisted Intervention
– te Warschau

The goal of the conference is to summarize the project ‘Preparation and training of human-dog teams in Dog Assisted Education and Therapy’. The aim of this project is to standardize the training path of the human-dog team to work in therapy and education.
We will present the handbooks (e-book version available for free) which were designed to enable learning how to conduct visiting, therapeutic and educational classes with the participation of dogs. In addition, we will share our experience of running international courses for human-dog teams.

Meer informatie over dit internationale symposium vinden jullie op de Facebookpagina van HumanDogTeams

 

Symposium AAIZOO

AAIZOO bestaat 10 jaar! Daarom wilde AAIZOO een symposium organiseren. Door corona ging dit niet door. Een mooi moment om onder andere terug te blikken op wat er al is bereikt en onze toekomstvisie met jullie te delen.

Meer informatie over de datum en het programma volgt binnenkort. In ieder geval geven we een samenvatting van de lezingen die in Green Chimneys en Amsterdam (oktober 2018) zijn gehouden door onze eigen groep.